Fra Villa i Balle til rækkehus på Gudenåskrænten
Menu

Menu

Ring Mail Til salg

Book fremvisning eller bliv kontaktet

Book fremvisning

Få mere viden om vores flotte projekter og bliv klogere på mulighederne, når I bygger med Levehuse.

Nyt livskapitel og ny boligform

Hvornår er man klar til at hive teltpælene op og starte et nyt kapitel i sit liv? Når man, som ægteparret Karin og Sven-Jørn Velbæk, har boet 47 år i et nabolag, hvor ’hej over hækken’ er hverdag, og hvor indkøb, skole og venskaber er lige rundt om hjørnet, er beslutningen ikke nem. Ikke desto mindre flyttede de i sensommeren 2021 ind i et rækkehus på Gudenåskrænten – og har ikke fortrudt det et eneste sekund.

 

Hvor der er hjerterum...

Når klokken nærmer sig 14 og kalenderen siger ’onsdag’, henter Karin og Sven-Jørn deres børnebørn Svala på 5 år og Savanna på 13 år i skole og børnehave og senere kommer Oliver på 14 år. Sammen tager de hjem i rækkehuset på Gudenåskrænten. En times tid senere banker en lille hånd på fordøren. Det er nabopigen Lily, der kommer for at lege og hygge med boller og kakao. ”Vi spørger ikke længere om hun bliver og spiser med til aften – det er blevet en selvfølge”, siger Karin og smiler. Senere på aftenen støder parrets voksne børn til selskabet og slutter dagen af med en kop kaffe. Den hyggelige scene udspiller sig med en uges mellemrum og bekræfter den gamle talemåde: ’hvor der er hjerterum, er der husrum’, og det er tydeligt, at der er masser hjertevarme hos Karin og Sven-Jørn.  

I kreaværelset, på gæsteværelset samt på badeværelserne har Karins grønne fingre arrangeret fine lyserøde roser i små vaser, der hilser alle gæster velkomne. Netop haven og udearealerne var det springende punkt, der til at starte med afholdt ægteparret fra at flytte men som senere afgjorde, at det rette tidspunkt var kommet.

”Jeg havde været klar til at flytte i flere år, men Sven-Jørn var ikke klar, og vi skulle jo være enige”, fastslår Karin. For Sven-Jørn var det bl.a. tanken om, hvor stor glæde både børn og børnebørn havde haft af den store have, der i første omgang parkerede tanken om at flytte. Men da boligens gavle et efterår trængte til en kærlig hånd, blev det klart for Sven-Jørn, at den opgave var blevet for stor en mundfuld. Nu var det tid til at komme videre.

Boligen i Balle blev derpå sat til salg og solgt på blot 3 uger. ”Vi solgte til de dejligste unge mennesker, og det var rart at sælge til nogen som vi sympatiserede med, for det er jo ikke ligegyldigt, når man har boet et sted i 47 år”, konstaterer Karin.

Gudenåskrænten kom ind som en joker

På Gudenåskrænten har ægteparret fået 37 færre boligkvadratmeter at indrette sig på, og en have der er næsten 5 gange mindre end ved villaen i Balle. Alligevel befinder de sig godt på de 125 m2, hvor de nu har boet i halvandet år. Men til at starte med, var området slet ikke på ønskelisten.

Karin og Sven-Jørn startede deres boligjagt i samme kvarter, som de flyttede fra. ”Vi var sikre på, at vi aldrig nogensinde skulle flytte fra Balle, og hvis ikke vi skulle bo der, skulle det være Buskelund eller Hvinningdal. Det var vi helt 100 på”, fastslår Karin. ”Men pludselig en lørdag siger Sven-Jørn til mig; de averterer meget med det der ’Gudenåskrænten’ skal vi finde ud af hvor det ligger henne? Og så kørte vi herop om formiddagen, og vi var bare solgt med det samme”.

Efterfølgende besøgte Karin og Sven-Jørn en tidligere arbejdskollega, som havde bygget bolig med Levehuse på Emilsvej. ”Vi synes det var meget lækkert, og kunne se at det var god kvalitet”.

I september 2021 stod rækkehuset klar

Flyttede på det rigtige tidspunkt

Hos parrets 3 børn var der ingen sure miner, da barndomshjemmet blev sat til salg ”Vores børn var helt enige med os i, at det var den rigtige beslutning. Det er nu I skal gøre det, mens I har hinanden”.

Beslutningen om at flytte viste sig at være truffet på det helt rigtige tidspunkt. 1 år efter overtagelsen af rækkehuset fik Sven-Jørn problemer med hjertet. I tiden hvor Sven-Jørn var indlagt, var Karin alene i boligen. ”Der betød det meget, at jeg havde gode naboerne så tæt på. I det gamle hus havde jeg ikke været tryg ved at være alene, for der var naboerne længere væk”.

Heldigvis går det godt med Sven-Jørn igen ”Og derfor skal vi ned og kigge på en el-cykel i dag, så jeg stadig kan cykle til bordtennis på Århusbakken to gange om ugen”, forklarer Sven-Jørn.

 

Godt naboskab

De gode venskaber fra de mange år i Balle er i dag suppleret af et nyt godt naboskab på Gudenåskrænten. Karin er med i en krea-klub på vejen, hvor de skiftes til at invitere hinanden hjem til samling og sammen med områdets øvrige beboere har vejen arrangeret Sankt Hans aften og afholdt vejfest.  

Nu glæder de to aktive seniorer sig til at foråret tager fat, så køerne atter bliver lukket ud på de store græsmarker, der er udsyn til fra parrets stuevindue. Her i forlængelse af stuen har parret anlagt en 27 m2 stor træterrasse og et stort bed.  ”Så kan vi sidde på terrassen og se på dyrene og hilse på de naboer, der går forbi”, siger Karin. ”Ja, haven måtte godt have været lidt større” vedkender Sven-Jørn. ”Men vi kan ikke få alt her i verden. Og bare jeg har noget i haven, jeg kan plukke ind af, så er jeg tilfreds”, smiler Karin.

 

Se også

Funkis på 120 m2

I Eriksborgparken har Line indrettet en stilfuld funkisbolig på 120 m2.

Se mere

Inspiration til uderum

Emma og Nichlas har gjort meget ud af deres udearealer på den 440 m2 store grund.

Se mere

Styling af vinduespartier

Læs dekoratørerne, Sara og Meretes, gode råd til styling af store vinduespartier.

Se mere

Fra lejlighed til længehus

Sara og Muhamed flyttede fra Lejlighed i Randes til længehus i Funder.

Se mere