Inspiration til indretning af nybyggeri med store vinduspartier
Menu

Menu

Ring Mail Til salg

Book fremvisning eller bliv kontaktet

Book fremvisning

Få mere viden om vores flotte projekter og bliv klogere på mulighederne, når I bygger med Levehuse.

Få inspiration til styling af nybyggeri

Skal du flytte i nybyg og er du begyndt at spekulere på, hvordan du giver dit hjem karakter? Trenden i nybyg er at åbne op og lukke lys og varme ind i boligen. Vores kunder i Levehuse prioriterer lysindfaldet højt, og vælger stort set altid vinduespartier fra gulv til loft. Det giver lyse og venlige boliger og inviterer til nye måder at indrette sin bolig på. Men hvor skal man gøre af nips og designervaser, når man ikke har vindueskarme? Til at besvare spørgsmålet, har vi fået hjælp af de to dygtige dekoratører, Sara Bjerre-Kristensen og Merete Nørgaard, der kommer med styling-ideer til Levehuses kunder og andre nybyggere.


Sara Bjerre-Kristensen er uddannet dekoratør i Salling og har 17 års erfaring inden for faget. I 2020 startede Sara som selvstændig med virksomheden Visuallab. Sara indretter og styler for detail, erhverv, private samt til fester og events.

Merete Nørgaard er udlært v. en selvstændig freelance-dekoratør og har hele 30 års erfaring.  Hun har stylet alt fra rå street food spisesteder, gamle biografer, nyopførte golfklubber til moderne banker. Siden 2017 har Merete været selvstændig med virksomheden Nørgaard Design.

Indretning af store vinduespartier

”De store vinduespartier er fantastiske fordi de giver et interessant lysindfald, og man kan på en måde trække naturen ind i boligen. Men de giver også nogle udfordringer i forhold til indretning af rummene”, konstaterer Sara Bjerre-Kristensen. Hun og kollegaen Merete Nørgaard foreslår indretning med lette møbler for at udnytte kvadratmeterne bedst muligt.  ”En daybed med et lille let bord, hvorpå der placeres nips, skaber miljø og dermed atmosfære. Eller en smal reol. Det er dog vigtigt, at reolen ikke bliver overfyldt, men at den pyntes med nips og andre funktionelle ting til rummet”.

Den fine plantekasse, der også kan bruges som bogkasse eller magasinholder er ligesom hylderne udført i massivt egetræ og fra svanel.dk.

Eksempler på møbler der kan bruges til at indrette vindueskarme:

  • Store planter
  • Daybed
  • Lette borde med enkelt stel
  • Smal reol
  • Gardiner
  • Bogkasse
  • Plantekasse

”Planter kan vi ikke komme udenom, og selvom de store vinduespartier i forvejen trækker naturen ind, så kan store, høje planter både give stemning til rummet og liv”. Merete Nørgaard påpeger, at planterne foruden det grønne farveindspark også bidrager med mønstre og struktur til rummet.

Til diverse sæsoner, såsom påske og jul, foreslår Sara og Merete, at man dekorerer vinduerne med pynt og ornamenter, som hænges på en tynd rundstok. Det skaber lethed samtidig med at man har mulighed for at pynte op i vinduet.  

Gardiner skaber hygge

I nybyggerkvarterer, hvor haverne endnu ikke danner en naturlig afskærmning mod vej og naboer, byder de stores vinduespartier på en udfordring i forhold til privatsfære. Her kan gardiner skabe hygge og i den grad være med til at skabe personlig stil i hjemmet. ”Gardin fra gulv til loft samler rummet og giver en fantastisk stemning. Derudover har gardiner en væsentlig funktionalitet hele året rundt”.   

Luk lyset ind, men luk også lyset inde. Brug gardinerne til at skabe en hyggelig, privat stemning - især de store tunge gardiner kan være med til at give boligen karakter. At skabe personlighed i nybyggeri handler ofte om, at man tør bryde med den enkelthed og minimalisme, der kendetegner de fleste nybyggede huse. Brug farver, mønstre og strukturer til at skabe din egen stil. 

De gardiner, der er vist billeder af er fra Kirsch. Som kunde i Levehuse kan du tilvælge en gardinpakke fra Kirsch. Hvis du vil se flotte billeder af, hvordan andre har valgt at indrette med gardiner kan du finde Kirsch på Instagram - og husk at du også kan følge Levehuse på Instagram @levehuse.dk.