Majbritt og Kent har bygget 2 huse med Levehuse
Majbritt og Kent har kun boet i deres Levehus i få uger, da vi besøger dem på Antonsvej. Til gengæld har de boet i et Levehus de sidste 3 år – det er nemlig anden gang, at parret bygger bolig med Levehuse.
Den 130 m2 funkisbolig på Antonsvej, som vi ankommer til på en solrig onsdag, er designet til at skulle passe til Majbritt, Kent, hunden Coby og Majbritts 20-årige søn. Parret byggede deres første fælles hjem, et Levehus på 130 m2 beliggende på Salvievej i 2019. Kent havde forinden solgt sin bolig i Rask Mølle og parret var til at starte med enige om, at de skulle leje en bolig. En kombination af høje huslejer og billige lånemuligheder kastede dog parret ud i deres første nybyggereventyr. Længehuset på Salvievej solgte de med en god fortjeneste, og dermed kunne parret realisere endnu en nybyggerdrøm på Antonsvej.
Danmarks yngste vej
Til trods for at de både er nygifte og ser ungdommelig ud, er Kent og Majbritt vejens alderspræsidenter, hvilket de selv griner af, da vi spørger til naboskabet. ”Vi kendte ikke nogen på forhånd, for vi er jo på deres forældres alder, så vi er gammel-pot 1 og 2 herovre”, griner Kent. ”Vi er medlemmer af vejens facebookgruppe og kunne allerede inden vi flyttede ind se, at de andre nybyggere var meget unge med helt små børn. Nu hvor vi er flyttet ind har vi snakket med mange af naboerne og har et godt naboskab”, siger Majbritt. ”Og vi har jo også Coby, så vi kom også med en lille én”.
De øvrige 13 boliger på Antonsvej er beboet af unge par og unge børnefamilier. Samlet set er det ’den yngste vej’ vi har bygget i Levehuses historie. ”Det er jo dejligt, så kan de små terminatorer få god glæde af hinanden”, siger Kent.
Førstegangsnybyggere vs. andengangsnybyggere
Grundet den lave gennemsnitsalder på Antonsvej, er der helt naturligt flest førstegangsnybyggere på vejen. Få huse fra Majbritt og Kent, bor der dog en ung børnefamilie, som også har bygget deres 2. Levehus.
Hvis man spørger Majbritt og Kent, mener de helt klart, at der er mange fordele ved at være andengangsnybyggere.
”Vi var meget bedre klædt på 2. gang og kendte jo også Levehuse, og det I står for”, siger Majbritt og Kent supplerer ”Første gang vi byggede, fik vi at vide, at det var vigtigt, at vi havde en advokat til at læse kontrakten igennem. De penge følte vi efterfølgende var spildt, for der var jo ikke noget at komme efter. Så dem har vi sparet her anden gang”.
”I forhold til hele processen med at skulle vælge hos Svane, følte vi, at vi denne gang var på forkant med det hele. Vi vidste hvilke valg der skulle tages og hvad der var muligt”.
”Det eneste, der har været sværere anden gang er ventetiden. Vi har glædet os så utrolig meget til at overtage vores nye hus, at vi slet ikke kunne vente”, siger Majbritt.
Gode råd til nybyggere
Da vi spørger ind til, hvordan vi kan klæde førstegangsnybyggerne godt på til den proces de skal igennem, kommer Kent med et godt forslag: ”Måske kunne man hjælpe førstegangsnybyggere ved at lade dem se de plantegninger, som 2.- og 3.-gangsnybyggere har lavet. Det er jo nogle andre valg man tager, og nogle andre prioriteringer man har anden gang”.
Majbritt og Kents plantegning
”Vi fandt f.eks. ud af, at alt jo faktisk kan lade sig gøre. Man kan flytte væggene, som man ønsker. I virkeligheden er det jo bare en tom skal man skal udfylde”.
I funkisboligen har Kent og Majbritt prioriteret ovenlysvinduer, skydedør i køkkenalrummet, walk-in i soveværelset, indbygget skabsplads i fordelingsgangen og så har de tilvalgt gardinpakken. På udearealerne har de tilvalgt en overdækket terrasse i forlængelse af køkkenalrummet, ligesom den dobbelte carport er placeret, så de kan gå tørskoet ind i boligen. Alt sammen tilvalg som har været mulige fordi de fik penge med sig fra boligsalget på Salvievej, og som har gjort boligen praktisk og hjemlig fra starten af.
Parret er enige om at boligens bedste spot er køkkenalrummet. ”Det er helheden i rummet”, siger Majbritt. ”Både med ovenlyset og skydedøren, som vi kan skubbe fra og åbne op til den overdækkede terrasse. Jeg glæder mig sådan til det bliver sommer og vi bare kan gå ud lige der og nyde solen og terrassen”.
Mens Majbritt drømmer om sol og sommer siger vi pænt farvel og afslutter besøget med en kort runde på Antonsvej, hvor alle 14 funkisboliger står skarpt i efterårssolen.