24 moderne seniorboliger i Silkeborg I Levehuse
Menu

Menu

Ring Mail Til salg

Book fremvisning eller bliv kontaktet

Book fremvisning

Få mere viden om vores flotte projekter og bliv klogere på mulighederne, når I bygger med Levehuse.

Moderne seniorboliger i Silkeborg

Til maj står 24 seniorboliger klar til at danne en naturlig ramme om en aktiv og social hverdag for +50 segmentet i Astrid Lindgrenkvarteret i Silkeborg. De 24 lejemål der udgør Sommerfugleparken, er designet til seniorer, der vil favne konceptet med at indgå i et fællesskab omkring væksthave, hobbyrum og fælles aktiviteter.  

 

Læs mere om vores Seniorboliger her.

På Levehuses hovedkontor i Silkeborg har administrerende direktør, Lars Pontoppidan, fundet de allerførste skitser til projektet Sommerfugleparken frem fra gemmerne. Det er flotte plancher med billeder af farverige haver, pergolaer og velindrettede orangerier omgivet af frugttræer og buske. Det var især disse prangende uderum, der fangede direktørens interesse, da det kom på tale at opføre seniorboliger for en investor. Dertil ligger et katalog med konceptet for udarbejdelse af senior bofællesskaber, der rummer en vision om at skabe en hverdag med nærhed mellem naboer.

Projektet blev iværksat i sommeren 2022 og står klar til indflytning om blot 3 måneder.

”Normalt har vi ikke så stort et fokus på haver, prydegræsser og sansebede i Levehuse, det plejer vores kunder selv at anlægge. Men det her projekt er jo noget anderledes, og her er udearealerne netop et centralt omdrejningspunkt for bebyggelsen”, konstaterer Lars Pontoppidan.

Direktøren er selv begejstret for løsningen med de 24 seniorboliger, der omkranser et stort fælles torv. Her opføres bl.a. to store væksthuse, hvor beboerne kan dyrke både fællesskab og planter. I de tidlige forårsdage kan man tage kaffen med over i væksthuset og slå sig ned med en god bog.

”Fællesskabet er naturligvis frivilligt og man skal kun deltage i det, i den grad man selv ønsker. Men det har været vigtigt at skabe nogle ydre rammer, der indbyder til møder mellem de seniorer der bor her. Det store fælles torv med væksthusene er en god måde at bringe mennesker sammen i et fællesskab. Det giver et sted for folk at mødes, socialisere og dele ideer om havearbejde, planter og miljøet”, siger Lars Pontoppidan.

En boligform der tilgodeser fællesskabet

Visionen med seniorbofællesskabet, er at skabe en boligform der tilgodeser de aktive seniorer. Konceptet går i sin enkelthed ud på, at man bor sammen med andre seniorer, men alligevel hver for sig. Man har hver sin bolig og i bebyggelsen skabes der plads til det private hjem og en varierende grad af fællesskab. ”Med rammer som fælleshus, væksthave, hobbyrum og drivhus får beboerne mulighed for at indgå i fællesskaber og deltage i de fælles aktiviteter, de ønsker. Samtidig hører der til hver lejlighed også private uderum, hvor man kan nyde de skiftende årstider ugeneret. På den måde kan fællesskabet til- og fravælges efter den enkelte beboers ønske”, understreger direktøren.

Sommerfugleparken er inddelt i zoner efter principper, som opfordrer til det naturlige møde mellem områdets beboere. For at leve op til sit navn, beplantes Sommerfugleparken med farvestrålende og nektarrige buske, træer og urter, der tiltrækker netop sommerfugle. På fællesarealerne etableres der sanselige bede bestående af flerårige stauder med forskellige dufte- og farvenuancer. Der anlægges desuden en fælles køkken- og bærhave, som beboerne selv skal stå for at drive.

 

Vil du bo i Sommerfugleparken?

For at leje en af boligerne i Sommerfugleparken skal man være 50+ og ikke have hjemmeboende børn. Det er muligt at leje sig ind både som enlig og par. 8 af boligerne er beliggende på 1. sal og inkluderer en tagterrasse, disse boliger er 113 m2. De øvrige 16 boliger ligger i stueplan og er på henholdsvis 98 m2 og 130 m2. 

Nybolig v. Jesper Lyngsø i Silkeborg står for udlejning og rundvisning i seniorboligerne. Kontakt Nybolig på tlf: 86 82 66 00 og mail: 8600@nybolig.dk

Læs mere om Sommerfugleparken

Se også

Nyheder

Se flere billeder af ugens afleveringer. Vi afleverer nye boliger hver måned, så der er masser af ny inspiration.

Nyheder

Kundecases

Læs også vores kundecases og se billeder af møblerede Levehuse. Læs vores kunders overvejelser ved at bygge med Levehuse.

Kundecases

Plantegninger

Se og download kataloger med plantegninger for forskellige hustyper: bl.a. længehuse, gårdhavehuse og funkishuse.

Plantegninger

Tidligere projekter

Vi har givet liv til mange nybyggerkvarterer rundt om i Silkeborg. Se vores tidligere projekter her.

Tidligere projekter