Frank Hansen ser tilbage på første kvartal af 2023
Menu

Menu

Ring Mail Til salg

Book fremvisning eller bliv kontaktet

Book fremvisning

Få mere viden om vores flotte projekter og bliv klogere på mulighederne, når I bygger med Levehuse.

Tendenserne for 1. kvartal 2023

Produktionsdirektør og partner i Levehuse, Frank Hansen, ser tilbage på første kvartal af 2023, hvor Levehuse har afleveret 12 boliger til private kunder. Før byggestart godkender Frank tegningsmaterialet og på afleveringsdagen gennemgår han boligen sammen med kunderne. Dermed har direktøren hands on, hele vejen igennem og har en god fornemmelse af, hvilken retning kundernes boligdrømme bevæger sig i.

”Generelt oplever vi, at folk gerne vil have en mindre grund mens boligen skal rumme både personlige og praktiske løsninger. De 12 boliger vi har afleveret i år, har et gennemsnitligt boligareal på 147,5 m2. Det er ca. 4 m2 mere, hvis vi sammenligner med samme periode sidste år”.

I første kvartal 2022 afleverede Levehuse 16 boliger til private kunder, med et gennemsnitligt boligareal på 143 m2.

Tendensen med antal boligkvadratmeter bølger lidt frem og tilbage hos typehusfirmaet og afhænger også af, hvilke projekter virksomheden udbyder. I Funder Nørhede tilbydes kunderne i øjeblikket at bygge helt op til 190 m2, mens boligarealet i Trindagerparken, få 100 meter derfra, er låst fast på 120 – 128 m2.

”Personligt forstår jeg ikke trangen til at bygge så stort som muligt. Det er både billigere at bygge mindre og billigere at opvarme færre kvadratmeter. Det handler jo ofte om at optimere de kvadratmeter der er til rådighed”, konstaterer Frank Hansen. I august 2019 flyttede han selv fra en bolig på 220 m2 og ind i et Levehus på 150 m2. ”Vi mangler ikke de 70 m2, og er glade for, at vi ikke skal opvarme og rengøre de overflødige kvadratmeter”.

Børnefamilier bygger større boliger

Halvdelen af de familier Levehuse har afleveret bolig til i 1. kvartal er børnefamilier. Fælles for børnefamilierne er, at de bygger større boliger, end de øvrige kunder. Her ligger gennemsnittet på 155 m2. ”Det er som regel unge børnefamilier, der skal bygge deres første bolig. Derfor har de både mange drømme og mange spørgsmål, og vi forsøger at hjælpe dem bedst muligt i mål”.

 

Frank tør godt sige 'nej' til specialløsninger

”Vi vil naturligvis gerne skabe boliger, der opfylder kundernes krav, men vi tør godt udfordre dem på, hvor meget plads de i grunden har brug for”, siger Frank Hansen. 

Produktionsdirektøren er heller ikke bange for at tage et 'nej' på sine skuldre, hvis kunder forespørger på løsninger, som virksomheden ikke har erfaring med, eller som ikke er holdbare i længden.

”Hvis en kunde ønsker en løsning, som er æstetisk, men som forringer kvaliteten af boligen siger jeg gerne ’nej’. Det er os, der skal stå på mål for kvaliteten af de boliger vi afleverer, og derfor har vi også lært at sige ’nej’”.

Specialløsninger der ligger for langt fra Levehuses koncept kan også mødes med et venligt afslag. Her understreger Frank Hansen, at det handler om, at risikoen for at begå fejl øges, hvis rammerne ændres for meget.

”Vi har specialiseret os i at bygge typehuse. Sidste år afleverede vi 67 salgsboliger. Alle boliger blev opført i løbet af 21 uger og afleveret til tiden og godkendt af kunderne. Det kan vi bl.a. lykkedes med fordi vi bygger ud fra et koncept vi kender til fingerspidserne”, slutter Frank Hansen af.


Se også

Nyheder

Se flere billeder af ugens afleveringer. Vi afleverer nye boliger hver måned, så der er masser af ny inspiration.

Nyheder

Kundecases

Læs også vores kundecases og se billeder af møblerede Levehuse. Læs vores kunders overvejelser ved at bygge med Levehuse.

Kundecases

Plantegninger

Se og download kataloger med plantegninger for forskellige hustyper: bl.a. længehuse, gårdhavehuse og funkishuse.

Plantegninger

Tidligere projekter

Vi har givet liv til mange nybyggerkvarterer rundt om i Silkeborg. Se vores tidligere projekter her.

Tidligere projekter