Voel er et af de aktive lokalsamfund der trækker børnefamilier til at bosætte sig i landsbyen
Menu

Menu

Ring Mail Til salg

Book fremvisning eller bliv kontaktet

Book fremvisning

Få mere viden om vores flotte projekter og bliv klogere på mulighederne, når I bygger med Levehuse.

Voel vokser – aktive lokal samfund tiltrækker børnefamilier

Voel 2023
Voel 1954

Med 1935 indbyggere er Voel et af de landdistrikter med under 2000 indbyggere, som rapporten ’Bosætning i mindre landsbyer og landdistrikter i dag og i fremtiden’ fra 2023 omhandler. Det er Center for fremtidsforskning, der har udarbejdet rapporten, der er interessant læsestof.

Måske vil de fakta og tendenser, der kommer frem i rapporten, også overraske dig. Indledningsvist skriver de: ”De mindre bysamfund i landsbyer og landdistrikter danner rammen om mange flere menneskers liv, end de fleste her i landet egentligt er klar over. Der bor flere mennesker i landdistrikterne i Danmark end der bor i Københavns kommune”.

Befolkningstallet i Voel steget med 44%

Fra 2010 til 2024 er befolkningstallet i Voel steget med 44%, i følge tal fra Danmarks statistik.

Dermed er Voel et af de mindre lokalsamfund, der har bevaret en positiv udvikling. 45% af byens boliger er opført indenfor de sidste 24 år. Og i dag bor der således 1935 personer i Voel, som ligger 35 km fra Århus, 25 km fra Skanderborg og 11 km fra Silkeborg midtby, hvilket giver gode pendler muligheder.

På landsplan er den gennemsnitlige afstand til arbejdspladsen ca. 30 km. for personer bosat i landdistrikter.

Info: Bosætning i mindre landsbyer og landdistrikter i dag og i fremtiden

Bolig, omgivelser og tryghed er afgørende

Et andet spændende spørgsmål, som rapporten giver svar på er, hvorfor familierne, parrene og singlerne flytter til landdistrikter. Her kommer boligens omgivelser, udseende og pris ind på en førsteplads med 67,6%, mens natur, vand og grønne omgivelser tager andenpladsen med 53,7%. Tredjepladsen med 22,7% er vægten på, et godt sted for familiens børn at vokse op.

Det er interessant, at foreningsliv og fællesskab i landsbyen vægter højere end bl.a. daginstitution, skole, kultur og fritidstilbud. Her kan vi måske finde en del af svaret på at netop Voel vokser – da byen i høj grad er kendetegnet ved sit aktive foreningsliv, og de mange frivillige hænder, der støtter op om de gode tiltag i byen. Bl.a. har Voel Multihus, der beskriver sig selv som en paraplyorganisation for de små hold og popupevents i Voel, 987 støtter på facebook – dvs. mere end halvdelen af byens befolkning.

Multihuset danner rammen om stand up, fællesspisning, garage salg og mange flere events for byens beboere.

I april 2024 blev Silkeborg-Voel cup, Danmarks største Håndboldstævne for børn og unge, afholdt og arrangeret af et hav af frivillige fra byen. Så det er ikke blot tomme ord om fællesskab og frivillighed i Voel, der er handling bag ordene.  

At frivilligheden generelt er større i landsbyerne end storbyen kan du læse mere om i rapporten videnstemaet ’Frivilligheden topper i kommuner på landet’.

Der gemmer sig i øvrigt mange flere interessante svar i rapporten, om ’ ’Bosætning i mindre landsbyer og landdistrikter i dag og i fremtiden’ som du kan læse her.

Se også

Indretning af uderum

Funkishus med spændende og veldefinerede uderum.

Læs mere

Plantegninger

Se plantegninger for forskellige hustyper: bl.a. længehuse, gårdhavehuse og funkishuse.

Plantegninger

Valdemars Have

11 boliger på stille lukket vej i naturskønne omgivelser

Læs mere