Kitti og Marcell flyttede i et dobbelthus i Valdemars Have
Menu

Menu

Ring Mail Til salg

Book fremvisning eller bliv kontaktet

Book fremvisning

Få mere viden om vores flotte projekter og bliv klogere på mulighederne, når I bygger med Levehuse.

Livet blomstrer i Valdemars Have

Der er noget særligt ved det øjeblik, hvor en familie træder ind i deres første fælles hjem. Drømme, forventninger og håb for fremtiden flytter med ind i hjemmet. Mød Kitti og Marcell, et ungt par, der kom til Danmark for otte år siden, som har skabt et nyt hjem i Valdemars Have.

At slå sig ned i Silkeborg

I indkørslen hilses jeg velkommen af en stork, der starter den glædelig fortælling, om et familieliv, der blomstrer i Valdemars Have. Siden Kitti og Marcell flyttede ind sidste år, er to blevet til tre - lille Aron er kommet til verden.

Kitti åbner døren med Aron i armene og byder mig velkommen. Aron er blot 7 uger gammel, men jeg kan med det samme se, at han allerede har indtaget hele huset og deres hjerter. Vi sætter os ved bordet, og de fortæller mig historien om, hvordan de endte i Valdemars Have og hvorfor valget faldt på Silkeborg.

Fortællingen starter for 8 år siden, da Kitti og Marcell forlod Ungarn og flyttede til Danmark for at studere i Vejle. Efter 3 år i byen flyttede de til Herning, og afsluttede deres kandidatgrad. "Vi fik begge arbejde hos Siemens Gamesa i Brande, så Herning var tættere på, og universitetet var også i Herning, men det føltes aldrig som vores by. Vi tog altid til Silkeborg for at vandre og gå rundt i byen, eller også besøgte vi vores venner i Århus," siger Kitti. "Så da vi begyndte at lede efter huse, sagde vi til os selv, 'det er enten Silkeborg, Århus eller Vejle.' Og vi kunne især godt lide Silkeborg på grund af naturen," understreger Marcell. "Århus var en kandidat, fordi jeg håbede at finde arbejde der, så vi begyndte at lede efter et sted, der var tæt på Århus."

 

Kitti og Marcell valgte at bygge et nyt hjem

Beslutningen om hvorvidt de skulle bygge et nyt hus eller købe et ældre og sætte i stand, var nem at træffe for parret. Forældre og øvrig familie, der ofte trækkes på i forbindelse med boligrenovation, befandt sig langt væk. "Vi var kun os to i Danmark, så hvis vi startede en renovering, ville det højst sandsynligt være med entreprenører, og det ville hurtigt blive dyrt. Desuden ønskede vi os et barn indenfor den nærmeste fremtid, og ville gerne undgå byggerod og kaos" forklarer Marcell.

Med erkendelsen af, at de søgte et hjem, der krævede minimal renovering og vedligeholdelse, gik parret i gang med jagten på et nybygget hjem. Det gjorde det muligt for dem, samtidigt at fokusere på starten på deres nye familieliv.

 

"Vi byggede huset for at starte en familie"

I oktober 2022 flyttede parret ind i det 130 m2 længehus i Valdemars Have. Heldigvis havde de i planløsningen taget højde for fremtidig familieudvidelse, hvilket blev en realitet kort tid efter indflytningen. "Vi flyttede ind i oktober og fandt ud af i november, at jeg var gravid," fortæller Kitti. Det unge par brugte de næste 9 måneder på at forberede sig på Arons ankomst.

"Vi byggede huset for at starte en familie," siger Kitti og smiler til Marcell. Og de kom godt i mål med begge projekter 😊

Imødekommende naboer

I det charmerende nybyggerkvarter, Valdemars Have, har Kitti og Marcell ikke kun fået et hus, men også et godt naboskab. "Naboskabet har virkelig overrasket os positivt. Som udlændinge spekulerede vi på, hvordan de ville tage imod os, men fordi alle på vejen var nye, var de virkelig åbne overfor at lære os og hinanden at kende," siger Marcell. ”Og det har heller ikke været et problem at vi taler engelsk”, konstaterer Kitti.

Som bekendt, kan gode naboskaber udvikle sig til gode venskaber, hvilket Kitti og Marcell også har erfaret. På modsatte side af vejen bor et andet ungt par, Christine og Emil. ”Vi kommer rigtig godt ud af det med hinanden. Vi har været spist sammen og været i zoologisk have”, siger Marcell.

"Vi tænkte også meget over, hvem der mon flyttede ind lige ved siden af os, da vi jo har et dobbelthus. Her blev vi igen positivt overraskede, og vi har et godt forhold til Anders.", fortæller Kitti. Faktisk byggede naboen Anders og Marcell det læhegn, der adskiller haverne, i samarbejde. Det fælles byggeprojekt er et godt eksempel på det gode naboskab. Anders og Marcell mødtes henover flere weekender for at komme i mål læhegnet. Kitti og Marcell glæder sig over at hegnet matcher de øvrige læhegn på vejen – det giver en god sammenhængskraft.  

"Man kan tænke, at man bygger et hegn for at være adskilt, men jeg tror faktisk, at vi har haft et meget bedre forhold til Anders efter vi byggede det sammen", siger Kitti.

Naboerne har også netop bestilt hækplanter i fællesskab – igen et symbol på et godt naboskab og en fælles forpligtelse til at gøre Valdemars Have til et smukt sted at bo.

Da jeg tager afsked med Kitti, Marcell og lille Aron, tænker jeg, at det gode familieliv på en nybyggervej ikke kun handler om at skabe et godt hjem for den enkelte familie. Det handler om at få skabt et godt naboskab, måske især hvis ens nærmeste familie geografisk befinder sig langt væk. Da Kitti og Marcell flyttede ind på vejen, bankede de på døren hos naboerne med en kage i favnen og et smil på læben – sikke en fantastisk måde at starte et godt naboskab på.