Skab gode rammer for din hjemmearbejdsplads
Menu

Menu

Ring Mail Til salg

Book fremvisning eller bliv kontaktet

Book fremvisning

Få mere viden om vores flotte projekter og bliv klogere på mulighederne, når I bygger med Levehuse.

Maj 2024

Hjemmekontoret er kommet for at blive

Hjemmearbejde lader til at være blevet en integreret del af mange familiers arbejdsliv og fordelene er nemme at få øje på - ingen pendling, fleksible arbejdstider og et mere afslappet arbejdsmiljø. At arbejde effektivt hjemmefra, kræver gode rammer. Som nybygger er det en stor fordel at kunne tænke hjemmekontoret ind i planløsningen.

Sidste år indrettede godt halvdelen af vores kunder i Levehuse deres nybyggede hus med et hjemmekontor (48%), og de afsatte i gennemsnit 7,9 m2 til kontorpladsen. Når vi ser på tallene for vores igangværende projekt på Brendmosen i Funder, Silkeborg, ser det ud til, at hjemmekontoret er kommet for at blive. På Brendmosen opfører vi 33 boliger – hvoraf de 11 er solgte. Her har 64% af kunderne i samarbejde med vores tegnestue designet en planløsning, der inkluderer et hjemmekontor. Kontorerne på Brendmosen bliver i gennemsnit 7,6 m2.

Fordel ved kontor i nybyg

At have et dedikeret arbejdsområde derhjemme kan hjælpe med at skabe en tydelig skillelinje mellem arbejde og fritid. Hvis du kan lukke døren ind til kontoret, kan du nemt gå til og fra arbejde, uden at pakke dokumenter, mapper og skriveredskaber væk. Du kan sidde og arbejde uforstyrret, fri for distraherende elementer. I et nybygget hus behøver kontorpladsen ikke blive gemt væk under en trappe eller på et ubrugt repos. Kontoret tegnes ind i planløsningen, så det indrettes med lysindfald og plads til ergonomisk skrivebord.

Moodboard - indret dit hjemmekontor

I et nybygget hjem skal du indrette og definere alle rum i huset på én gang, og det kan måske være svært at holde styr på alle dine ideer. I ventetiden op til indflytningen kan du prøve at lave moodboards for de enkelte værelser. Det kan hjælpe dig med at visualisere dine ideer. Har du brug for at måle værelser op eller fornemme lysindfaldet undervejs, så kig forbi kontoret og lån en byggenøgle, så du kan komme ind i huset.

Her er nogle trin til at komme i gang med et moodboard:

Find inspiration: Begynd med at søge efter billeder, farver, møbler og dekorationer, der tiltaler dig. Dette kan være fra magasiner, online platforme som Pinterest eller fra din egen samling af billeder.

Definér din stil: Overvej hvilken stil du gerne vil have i dit hjemmekontor. Ønsker du en minimalistisk og moderne indretning, eller foretrækker du en mere hyggelig og rustik atmosfære?

Saml dine materialer: Udskriv eller gem de billeder, farver og teksturer, der fanger din opmærksomhed. Du kan også tilføje prøver af stoffer eller farveprøver for at få en bedre fornemmelse af, hvordan tingene vil se ud i virkeligheden.

Arrangér dit moodboard: Lim eller fastgør dine materialer på et stort stykke pap eller en opslagstavle. Organisér dem på en måde, der giver mening for dig, og eksperimenter med forskellige layouter, indtil du er tilfreds med resultatet.

Tilføj tekst og noter: Skriv ned eventuelle ideer, tanker eller specifikke elementer, du ønsker at inkludere i dit hjemmekontor. Dette kan hjælpe med at holde dig fokuseret og give dig en klar vision for dit endelige design

God fornøjelse

Kontor i prøvehuset

Behovet for et hjemmekontor blandt vores nybyggerfamilier er vokset og flere og flere indtænker kontorpladsen i deres plantegning. I vores prøvehus på Brendmosen 27 i Silkeborg har vi derfor prioriteret et kontor i planløsningen. Kontoret er på 7,5 mog det er indrettet enkelt, farverigt og lyst. Du kan besøge prøvehuset, et gårdhavehus på 150 msom blev opført i 2024, til vores Åbent Hus arrangementer. Se mere her.